Bel ons nu: +31 628236505                                                                                                                       Gratis verzending vanaf €50 in Nederland

Call us now: +31 628236505
Free shipping from € 50 in the Netherlands

    • Geen producten in je winkelmand.

Bloedcirculatie

  • Home

Gezonde bloedcirculatie om hart- en vaatziekten te voorkomen!

Lijdt jij aan tintelingen, branderig gevoel of krampen in de handen, kuit en of benen? Heb je te kampen met kortademigheid, gebrek aan energie, onregelmatige hartslag of een bleke teint? Als het antwoord “Ja” is op drie of meer van deze symptomen, dan is de kans groot dat je zoals miljoenen andere last hebt van een slechte bloedcirculatie. Nu kun je denken dat deze symptomen niet al te erg zijn.

Maar vergis je niet, dit is ernstig en in feite potentieel levensbedreigend! Slechte bloedcirculatie was vooraf alleen bekend bij mensen van middelbare leeftijd en ouderen, maar komt nu ook voorop grote schaal onder jongeren. Veel mensen onderschatten het optreden van deze verminderde circulatie symptomen. Helaas, de symptomen van een slechte circulatie ontwikkelen zich niet in één nacht, ze beginnen in een zeer milde vorm, en worden steeds erger naarmate de tijd vordert.

Waardoor wordt het gekenmerkt?

Slechte bloedcirculatie wordt gekenmerkt door een beperkte bloedtoevoer door het hele lichaam, Als deze niet wordt behandeld, dan kan dit leiden tot chronische aandoeningen en onherstelbare schade veroorzaken aan de belangrijkste organen van het lichaam, met name de hersenen en het hart. Ze veroorzaken problemen, variërend van spataderen, hoge bloeddruk , diabetes, nierfalen tot een beroerte die fataal kan zijn.
Ook een goede genezing van wonden gebeurt door een goede bloedtoevoer naar het aangetaste gebied. Als de bloedsomloop wordt belemmerd, zoals wanneer er circulatieproblemen zijn, dan kan het lichaam niet aan de bloedstroom die het nodig heeft om te kunnen herstellen komen. Dit resulteert in een veel tragere genezing van wonden.

Libido (seksuele lustgevoelens) kan ook beïnvloed worden door een slechte bloedcirculatie en is dikwijls een gevoelig onderwerp voor veel mensen, terwijl dit een belangrijk onderdeel van een goede gezondheid is. Normale intieme functies vereisen een gezonde doorbloeding en een verminderde circulatie belemmert dergelijke functies.
Hijama bevordert voedsel- en zuurstofopname in onze cellen, omdat na een behandeling nieuwe rode bloedcellen worden gevormd. De rode bloedcellen maken het grootste aandeel uit van de cellen in het bloed (99%). De andere soorten zijn witte bloedcellen en bloedplaatjes. De rode bloedcellen vormen ongeveer 40 % van het volume van het bloed. Deze bloedcellen, ook wel erytrocyten of rode bloedlichaampjes genoemd, zorgen er onder anderen voor dat er een goed transport van zuurstof is tussen de longen en de andere weefsels van het lichaam. Tijdens dit transport wordt er zuurstof naar de longen gebracht en wordt de koolstofdioxide weer uit het lichaam gehaald. De opvallende rode kleur van de rode bloedcellen wordt veroorzaakt door hemoglobine. Hemoglobine bezit een hoog ijzergehalte. Als het lichaam te weinig hemoglobine bezit, kan het niet meer goed functioneren. Door het ijzer blijft uw lichaam naar behoren functioneren. Als u minder dan 3,5 gram ijzer in uw bloed heeft kunt u lusteloos en moe worden. Het gevolg is dat er bloedarmoede ontstaat. Omdat meer dan 70% van alle ziekten, pijnen en kwalen het gevolg zijn van bloed dat niet in staat is om bepaalde delen van het lichaam te bereiken, zorgt Hijama behandeling er wel voor dat het bloed deze delen van het lichaam bereikt.
Deze detoxificatie is niet waarneembaar na een behandeling, maar na ongeveer drie tot vijfbehandelingen, waarnaar er een aanzienlijke verbetering in de kleur van je huid zal zijn. De hijama therapeut verricht Hijama op de kruispunten waar zich het bloed vaak bekneld raakt, zij/hij haalt de obstructie van slecht bloed weg, in dit bloed bevinden zich, giffen, schadelijke stoffen, virussen en ziektes.

Abu Hureira (radiallahoe 3anhoe) overlevert dat de Profeet (sallallaahu ‘alayhi wa sallam) zei: “Degene die wordt behandeld met Hijama op de 17de, de 19deof de 21ste (van de hijri maand) zal genezen worden (met de wil vanAllah) van alle ziektes.” (Abu Dawood nr 3861)

Zelfs de engelen adviseerden de profeet (vrede zij met hem) en zijn Oemmah om hijama te gebruiken! De boodschapper van Allah (sallallaahu‘alayhi wa sallam) zei: “Alle groepen Engelen die ik passeerde tijdens Isra en Mi’raa (nacht- en hemelreis) zeiden tegen mij: “Beveel je gemeenschap Hijama te verrichten.” (Geclassificeerd als Sahieh door SheikhAlbaani in al-Silsilah as-Sah’ieh’ah,2263).